SALON DEKORASYON FİKİRLERİ

Salonlar evimizin en çok vakit geçirdiğimiz bölümleridir.Evin salon haricindeki bütün mekanlarının asıl amacının işlevsel olduğu düşünülürse (uyumak için,yemek yapmak için,yıkanmak için vs..) salon kendi kişisel dünyamızı yansıtabildiğimiz ve kendimize rahatlamak, dinlenmek, eğlenmek, misafirlerimizi ağırlamak için zaman ayırabildiğimiz tek yaşam alanımızdır.Salon evimizin en rahat ve ferah olmasını istediğimiz ama aynı zamanda da en şık olmasını istediğimiz bölümüdür.

Salonumuzu tasarlarken öncelikle evde yaşayan bireylerin ortak zevklerinden yola çıkarak dekorasyon tarzımızı belirlemeliyiz.Tabi ki bu sınırlayıcı bir etken değildir ama birden fazla tarzın bulunduğu mekanlarda kargaşa ve uyumsuzluk hakim olur.Bu sebeple riskli bir iştir ama profesyonel birinin gözünden hayata geçirildiğinde de çok farklı ve güzel tasarımlar ortaya çıkabilir.

Bu dekorasyon tarzları minimalist, modern, akdeniz, eklektik, iskandinav, country, klasik, rustik, tropikal, retro vs.. gibi stillerdir.

Minimalist

minimalist-home-decoration-tips

Modern

AllModern-Furniture-Photos-Of-Modern-Living-Room-Interior-Design-Ideas-.jpg

Akdeniz

mediterranean-living-room

Eklektik

Global-eclectic-style-for-the-Chicago-home

İskandinav

scandinavian-living-room

Country

gallery-farmhouse-refresh-living-room-0317-1

Klasik

traditional-living-room

Rustik

rustic-living-room-decorating-idea-6

Tropikal

tropical-living

Retro

retro-style-living-room-furniture

Salonda yaratacağınız stilinizi belirledikten sonra ilk önce bu stile uygun mobilyalarınız seçmek sonra bu mobilyalara uygun aksesuarlarınızı seçmek salon dekorasyonunuzun başlıca unsurlarıdır.

Mobilya seçimlerini yaparken evde bulunan kişi sayısı,hangi amaçla kullanılacağını (oturmak, uyumak, yemek yemek vs..), misafir yoğunluğunu vs.. göz önünde bulundurmalısınız.

Mobilya, aksesuar, perde ve halı seçimlerinin ardından bunlarla uyumlu duvar rengine karar vermemiz gerekir. Odanın karmaşık ve yorucu bir görüntüye gitmesini istemiyorsak odada 6’dan fazla renk kullanmamaya dikkat etmeliyiz.Örneğin en fazla 2 ana renk belirleyip geri kalan renkleri bu renklerin yan ya da kontrastlarını seçmeliyiz.

Stil, mobilya ve renk seçiminizi yaptıktan sonra mobilya yerleşimi için öncelikle salonunuzda bir odak noktası belirleyin ve bu odak noktası mobilyalarınızdan en çok ön plana çıkarmak istediğiniz birtanesi olsun.Örneğin oturma grubunuz, Tv üniteniz ya da kitaplığınız vs… Daha sonra diğer mobilya ve aksesuarları bu odağınızın etrafına dizip salonunuzun genel şeklini belirleyin.Bizim tavsiyemiz ise oturma grubunuzu merkez olarak belirleyip Tv ünitesini ise yan unsur olarak kullanmaya dikkat etmenizdir.

Salon tasarımınızda diğer bir etken de doğru ışıktır.Kullandığımız salonun doğal ışığına çok fazla müdahale edemeyebilirsiniz ancak bu ışık düzeninin genel atmosferini çeşitli yapay aydınlatmalarla değiştirebilirsiniz.

KÜÇÜK SALONLAR

Günümüzde kentsel dönüşümün de etkisiyle salonlarımız küçülmeye başladı.Bu da insanların salonlarını dekore ederken dekorasyon fikirlerinde kısıtlamalara sebep oldu.

Halbuki küçük m² li bir salonunuz varsa farklı dekorasyon fikirleri ile küçük salonunuzu olduğundan daha büyük ve konforlu bir hale dönüştürebilirsiniz.

İlk önce salonunuzun alanını doğru kullanmalısınız.Seçeceğiniz mobilyaları salonunuza uygun ölçülerde almalısınız.Salonunuzun her bir metrekaresini çok iyi değerlendirmelisiniz.Örneğin salonun köşelerinde doğru ölçüyle aldığınız L koltuğunuzu değerlendirebilirsiniz. Tv ünitenizi hem raf hem depolama alanı olarak kullanılacak bir ünite olarak seçebilirsiniz.Eğer isterseniz salonunuzda akıllı mobilyalar seçerek bir mobilyayı birden çok amaçla kullanabilirsiniz. Örn: Masaya dönüşebilen sehpa.

Bizim tavsiyemiz salonunuzda basit bir düzen yaratmaya çalışmanızdır.Bu basit düzen sayesinde salonunuz daha ferah ve geniş gözükecektir.

Ayrıca küçük m² li salon dekorasyonunda önemli olan diğer iki unsur ise bol ışık ve açık pastel renklerdir. Salon duvarlarınızda açık pastel renkleri kullanmaya özen göstermelisiniz.Tekstil ve aksesuarlarınızda ise canlı renkler kullanarak odaya ferah  ve canlı bir hava katabilirsiniz. (örneğin renkli koltuk şalları,yastıklar,tablolar vs..).

Son olarak ise ışık! Odadaki mobilyalarınız ve kullandığınız perde içeri giren doğal ışığı kesmemelidir ve hatta mümkünse kullandığınız perdelerin de duvar renginiz gibi açık renklerde olmasında fayda vardır.

Stockholm-Apartment-01-1-Kindesign

how-to-decorate-drawing-room-in-low-budget-interior-decorating-tips-for-living-room-living-room-ideas-pinterest-living-room-designs-indian-style-interior-design-ideas-for-small-indian-ho

f04ded14fdf81ab125fc76188b7203a9--small-apartment-layout-small-apartments

Green-Shootfactory-Small-Spaces-easy-living-11nov13_pr_b_639x426

 

 

 

 

Yorum bırakın